JellyPages.com

Tuesday, July 23, 2013

Fuh fuh fuh

Berhabuk dah blog aku yang satu ni. Fuhhhhhh. Berdebu. hewhew. Apa yang patut dilakukan pada pagi yang hening ni. I cant sleep yoo. Too much thinking can kill peoples. Hurmm.. Sesungguhnya banyak yang nak diceritakan. Cuma sekarang ni apa yang aku nak membebel pasal perasaan. Yes perasaan.





Perasaan manusia ni benda paling complicated. Susah untuk difahami. Kadang kadang manusia ni tamak. Tamak untuk memiliki lebih dari satu perasaan manusia yang lain. Contohnya, uols dah ada pasangan tapi suka pulak kat orang lain. Memang perasaan tu benda normal yang tak dapat dikawal. Tapi sesungguhnya tamak kalau nak miliki semua tu. Semua orang yang uols suka semuanya nak dimiliki. Tak boleh la macamtu kawan. Please la jadi setia sikit. Susah sangat ke nak setia. If uols dah tak suka orang tu, cakap baik baik daripada uols tipu dia. At least bila uols jujur dengan orang tu, takde la hati dia sakit sangat daripada uols tipu dia atau dalam erti kata lain curang. Tahu tak apa tu curang. Tak tahu memang noob. Biasanya kalau dah dapat pasangan yang setia, the other one mesti tak setia. Am i right? Tapi mostly lelaki yang paling banyak curang. Bukan bersikap stereotype disini cuma benda ni adalah hakikat. Hakikat yang hakiki. hewhew. So belajarla untuk bersikap jujur ye. Tamao tipu tipu ni. Tak baik. Memang senang cakap untuk setia. Tapi aku boleh je setia. Senang je benda tu. Tapi tengok oranglah. Ada yang tamak, jahat, tak jujur. Banyak je orang macamtu. hewhew. Kalau uols tak kesian kan pasangan uols tu just put yourself in their shoes. Cuba fahami apa yang mereka rasakan. Kalau dapat jenis lemah semangat, pergi bunuh diri la apa la. Ish ish. Mintak dijauhkan. So aku pon dah penat mengarut. Dah lapar tahap naga ni. Maklum la. Tak makan pon lagi harini. Harap minum air je. huhu. Berpuasa tahap gaban betul. okayla. assalamualaikum.

Saturday, January 19, 2013

Cetusan rasa merapu

Serius semenjak satu dua hari ni tak boleh nak tidur.  Lepas habis kontrak haritu cadang nak kerja tapi senang ke nak kerja. Dengan masalah telinga ni lagi. Fikir nak kerja sementara kat GSC Alamanda tu. Adik siap dah ambilkan borang dah tapi tak isi sampai sekarang. Bila fikir balik tak payah la kerja kat tempat bising camtu. Lagi aku tak dengar nanti.

So kenapa tak boleh tido ye sejak kebelakangan ni. Hati sedih kot. Dapat sakit kepala semua. Hadoi. Dengan fikir lepas ni apa plan masa depan. Result keluar 30hb ni so menunggu jela. Semalam abah dah bising minta resume. Aku memang dah ada resume dalam simpanan cuma kena kemaskini je. Sebab itu before aku masuk kerja kat Jab Perangkaan.

So azam aku pagi ni juga nak selesaikan resume tu. Kemaskini apa yang patut lepastu bagi kat abah. Lepastu hantar mama dan Dayah pergi sekolah Dayah untuk ambil Rm100 untuk pelajar sekolah tu. Then nak goyang kaki kat rumah. Tapi aku rasa tak berakhir sampai situ. Esok mesti ada malaun malaun yang ajak keluar last minit. Tengok jela nanti.

So setakat sini jela. Adios